Super Books

Een onderzoek naar de communicatieve doelen van kookboeken

Auteur: Peggy Bouwer

FullSizeRender (2)Zo’n drie jaar geleden begon ik met het schrijven van een verhalend kookboek met familierecepten uit Indonesië. Tijdens het schrijven begon ik mij steeds vaker af te vragen aan welke richtlijnen ik mij moest houden met betrekking tot mijn kookboek. Zijn er eigenlijk wel richtlijnen? Hoeveel recepten moet een kookboek minimaal bevatten om nog binnen de categorie kookboek te vallen? Oké, het heeft een kaft en bevat pagina’s met woorden. Maar in welke zin is een kookboek eigenlijk een boek te noemen? Deze onbeantwoorde vragen geven wat mij betreft aan dat het kookboek in een complexe identiteitscrisis verkeert. Een identiteitscrisis waar ik, uit interesse voor enerzijds de communicatiewetenschappen en anderzijds het kookboek, uitgebreid onderzoek naar heb gedaan in mijn masterthesis ‘Super Books; een onderzoek naar de communicatieve doelen van kookboeken’.

Lees het volledige boek online

Geplaatst in: Food