De muzikale wereldreis bij podium Local Heroes

Naast de grote publiekstrekkers die op de Main Stage schitteren, biedt Bevrijdingsfestival Groningen ook kleinere podia waaronder één speciaal voor lokaal talent. Op een knus veldje omringd door Gronings flora, ietwat afgezonderd van het massale feestgeweld, bevindt zich het Local Heroes podium. 3voor12 groningen bezoekt geheel in het kader van ‘er gaat niets boven vrijheid’ drie lokale helden die op dit podium hun kunsten vertonen.

3voor12-groningen

MyDearestDear

Het Local Heroes-podium trapt de dag om 13:00 uur rustig af met MyDearestDear, een Gronings duo dat naar eigen zeggen dromerige en minimalistische indiefolk maakt. Zodra Tristam en Marije beginnen te spelen, wordt meteen duidelijk dat er het komende halfuur weinig gesprongen, gedanst of gebeukt gaat worden. Dit heeft als gevolg dat in combinatie met de tropische temperaturen de menigte niet staand, maar zittend of zelfs liggend in het gras verder geniet van de romantische melodieën die uit de boxen kabbelen. Deze twee karakteristieke, lieve stemmen die loepzuiver klinken, brengen je meteen in dromenland. Vrijheidsvierders die graag wat energieker op gang komen op deze feestelijke dag zijn hier duidelijk niet aan het juiste adres. Vrijheidsgenieters en dagdromers daarentegen des te meer.

Lees het volledige artikel hier