Groningse biertjes

Ooit was Groningen de graanschuur van Nederland. Geen wonder dus dat deze streek een rijke bierhistorie kent. De lokaal gebrouwen bieren hebben de laatste jaren een flinke opmars gemaakt en van 19 t/m 22 april 2017 vindt in de Martinikerk de zevende editie van het Bierfestival Groningen plaats. Traditioneel wordt daar een biertje gepresenteerd dat door samenwerkende Groninger brouwers is gemaakt. Dit jaar is het biertje van de Groningse brouwers een session, dat de naam d’Olle Grieze draagt.

Het aankomende bierfestival leek me een mooie gelegenheid om de lokale brouwerijen eens op een rijtje te zetten. Zin in een biertje uit de streek? In mijn blog lees je alles over Gronings gerstenat. Ik bespreek de volgende brouwsels:

  1. Bax Bier
  2. Rockin’ Ludina Brewery
  3. Brouwerij Martinus
  4. Pivo Brouwers
  5. Brouwerij Groninger
  6. Corviri
  7. Brouwerij Vechter
  8. Groningse Bierbrouwerij
  9. Bierbrouwerij Maallust (Drenthe, maar ook heel lekker!)

>> Lees de blog op citytrip.groningen.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s