Wie ben ik?

Zangeres | freelance tekstschrijver | vrolijke levensgenieter

 

Mijn naam is Peggy. Ik ben zangeres en tekstschrijver. Op deze site lees je alles over de bands waar ik in speel, de projecten waar ik momenteel aan werk, de optredens die voor de komende tijd op mijn agenda staan en de mogelijkheden tot boekingen voor mijn muziek en schrijfopdrachten.

Jazz, soul & funk

Als zangeres ben ik actief in verschillende bands in en rondom Groningen. Mijn repertoire bestaat voornamelijk uit jazz, soul en funk maar van wat R&B of pop op zijn tijd ben ik ook zeker niet vies. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Ga dan verder naar mijn muziekpagina.

Artikelen, (kook)boeken & recensies

Als tekstschrijver en pas afgestudeerde communicatie- en informatiewetenschapper heb ik geleerd om te letten op details. Wat overigens niet betekent dat ik mij beperk tot het schrijven van formele nieuwsteksten en wetenschapsartikelen, integendeel! Mijn interesse en kracht ligt bij vrijetijdsteksten. Van columns over de leukste winkeltjes in Groningen tot recensies over nog onontdekte restaurantjes, en van een interview met een lokale, upcoming band tot een volledig kookboek: ik schrijf ze allemaal! Benieuwd? Neem dan een kijkje op mijn schrijfpagina.

Peggy Bouwer has performed with the Groningen Student Big Band as lead vocalist for over three years. She is one of the star performers of this group. This is because Bouwer has a captivating voice, a great stage presence and she’s meticulously developed her own artistic style within the jazz idiom. Technically she can perform a range of difficult styles from swing to cool- and Latin jazz. In her repertoire, she even adapts contemporary pop and R & B to the jazz sound. Overall, Peggy is a highly talented vocalist with an unerring passion for real jazz music.

Dr. Kristin McGee (Associate Professor of Jazz & Popular Music at RUG)

Live muziek maakt een diner of borrel extra sfeervol. Wanneer we bij ’t Feithhuis een avond muziek willen, bellen we Peggy. Zij is  perfect in staat om een goede sfeer neer te zetten.  Het Peggy Bouwer Kwartet doet het goed bij elke gelegenheid, of het nu voor kerst, Valentijnsdag of een bedrijfsborrel is, juist daarin schuilt de professionaliteit. De unieke combinatie van zwoele, jazzy muziek met Peggy’s aanstekelijke enthousiasme, zorgt er mede voor dat onze gasten na zo’n avond met een brede glimlach de deur uit gaan. Wij zijn hartstikke trots op zo’n huisband!

Keimpe Postema (Eigenaar Stadscafé ~ Restaurant ’t Feithhuis)

%d bloggers liken dit: